Saarinen – Tulip tafel Ø137cm

14 sep 2017 • By Saarinen Tulip Expert • Saarinen Tulip tafel rond

De Tulip eettafel Ø137 cm is ontworpen door Eero Saarinen.

Met deze eet- en vergadertafels uit de Tulip-serie wilde de – van oorsprong – Finse ontwerper Dhr. Eero Saarinen een eind maken aan het onrustige beeld van tafels en stoelen met vier of meer poten. Hij vond dat lelijk en rommelig. In 1958 kwam hij met de zgn. Pedestal Collection, een hele serie tafels op 1 poot. De collectie behelst zowel lage (coffee) tafels als eettafels. De Saarinen – Tafel Ø137 cm is de eettafel uit deze serie.

De tafel is leverbaar in zowel wit als zwart. Het tafelblad is van laminaat en rust op een voet van aluminium, die aan de onderkant uitmondt in een ronde voet die de tafel maximale stabiliteit geeft. Een beperkt aantal tafels is uitgevoerd met een zeer exclusief zwart (Marquinia) marmeren tafelblad. De tafel is 74 cm hoog en het blad heeft een diameter van 137 cm.

Saarinen tafel, zwart gelamineerd blad, met diameter 137cm

Saarinen tafel met diameter 137cm

Hoewel het ontwerp van de Saarinen – Tafel Ø137 cm uit de jaren 50 stamt is de tafel nog steeds geliefd en populair. Door de minimalistische vormgeving past deze elegante tafel in elk hedendaags interieur. De tafel kan zeer goed worden gecombineerd met o.a. de Conference stoel van Eero Saarinen, maar net zo goed met de draaibare Tulip chair.

Alle afmetingen van de Saarinen Tulip tafel, rond en ovaal

Alle afmetingen Saarinen Tulip tafel, rond en ovaal

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

© 2020 Saarinen Tulip tafels – rond en ovaal – alle afmetingen | Eero Saarinen Design – Tulip eetkamer tafels, rond en ovaal | Powered by WordPress

Designed by Themestate